Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със свързването към компютъра на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със свързването към компютъра на 156

Здравейте колеги, днес ходих да направя компютърна диагностика на колата, но това се оказа леко трудно . От сервиза ми казаха, че има проблем при свързването към компютъра на колата. В смисъл такъв, че не може да се осъществи връзката. На монитора изписвало "осъществяване на връзка", но... до там. Пробвали с две различни програми, ефекта бил същият.
    До сега не съм я водил на такава манипулация защото не ми се е налагало, но днес реших, тъй като от както съм я купил лампата на Airbag-а свети и до сега не ми е правила проблеми... не, че сега прави, но все пак
    Искам да попитам имате ли представа какъв може да е проблема?
    sigpic
    Alfa Romeo 156 1.6 16V

Смени сервиза може и да се оправи..
    156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Ербег централата и ABS-са са на пинове различни от ECU-то и все някое трябва да се върже, освен ако не са разкачени диагностичните линии от буксата или от централите, защото и такива случаи има след "неподозирани" интервенции.
      За захранване и маса на интерфейса няма смисъл да говоря, освен ако диагностиците ти не са ловени в гората.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Може и да са ловени... На мен също ми се стори странно как няма да може да се свърже. Предполагам, че са правили някакви промени по софтуера на колата. Все пак живеем в България.
        Добре, пропоръчайте ми някакъв сервиз в Пловдив, който би ми помогнал да реши проблема.
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.6 16V

Comment

Първоначално публикувано от jhas Покажи съобщение
          Може и да са ловени... На мен също ми се стори странно как няма да може да се свърже. Предполагам, че са правили някакви промени по софтуера на колата. Все пак живеем в България.
          Добре, пропоръчайте ми някакъв сервиз в Пловдив, който би ми помогнал да реши проблема.
          Промените са по-скоро хардуерни, а за сервиз да кажат колегите от Пловдив.Гледам има силна групичка там

Comment

И моята дизеларка не иска да общува с диагностиците. Сподели ако откриеш проблема.
            Пробвал съм я с алфадиаг и фиатекускан и неще да се върже..
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

С един ербег ли е?
              Тях май ФЕС не ги поддържаше.....

Но в сервиз с професионална техника би трябвало да нямат проблем......
              sigpic
              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
              147 JTDm 140-Малката манекенка
              GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                С един ербег ли е?
                Тях май ФЕС не ги поддържаше.....

Но в сервиз с професионална техника би трябвало да нямат проблем......
                Да, с един Ербег. Уж ходих при добър сервиз с техника, но слабичко
                sigpic
                Alfa Romeo 156 1.6 16V

Comment

И моята е с един бег и с VAG-COM-а и алфадиага се логва като прасе в теменужки

Пин 1 - АБС
                  Пин 3 - Еърбег
                  Пин 7 - Главно еку на двигателя

Това са пиновете за комуникация.

Пин 16 е захранване(+) 12V за интерфейса, а 5 и 4 са (-) земя.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    И моята е с един бег и с VAG-COM-а и алфадиага се логва като прасе в теменужки

Пин 1 - АБС
                    Пин 3 - Еърбег
                    Пин 7 - Главно еку на двигателя

Това са пиновете за комуникация.

Пин 16 е захранване(+) 12V за интерфейса, а 5 и 4 са (-) земя.
                    Колега, проблем ли ще е, ако ми кажеш кои версии на софтуера ползваш.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.6 16V

Comment

Първоначално публикувано от jhas Покажи съобщение
                      Колега, проблем ли ще е, ако ми кажеш кои версии на софтуера ползваш.
                      Никакъв проблем не е колега.Ползвам Alfadiag 3.0 и FES 2.6 в WIN XP среда.

Comment

Да не отварям нова тема ще ползвам тази да ви питам.
                        Избройте няколко вероятни причини поради които да не мога да се закача през ваг кома.
                        Буксата си работи. Има стойности на пиновете както и захранване.
                        Пробвал съм с двама различни диагностици и не можем да се вържем нито на ЕКУто нито на АБСа нито на Ербега Колата е 2.4 136
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                          Да не отварям нова тема ще ползвам тази да ви питам.
                          Избройте няколко вероятни причини поради които да не мога да се закача през ваг кома.
                          Буксата си работи. Има стойности на пиновете както и захранване.
                          Пробвал съм с двама различни диагностици и не можем да се вържем нито на ЕКУто нито на АБСа нито на Ербега Колата е 2.4 136
                          С какво друго сте пробвали?
                          Какво ще рече, че има стойности на пиновете?

Comment

Пробвали сме с алфадиаг и фиатекоскан, кабела е един син универсален. С изброените се закачам без проблем на бензиновата 156ца , но на дизеловата не иска.
                            На буксата измерих има 12волта а на 7-ми пин като меря с мултицета има някакво напрежение което постоянно се променя...
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                              Пробвали сме с алфадиаг и фиатекоскан, кабела е един син универсален. С изброените се закачам без проблем на бензиновата 156ца , но на дизеловата не иска.
                              На буксата измерих има 12волта а на 7-ми пин като меря с мултицета има някакво напрежение което постоянно се променя...
                              Пусни с Алфадиага един тест за типа на ЕКУ-то, да не е сменяно и да не отговаря на това, което трябва да бъде.

Comment

Working...
                              X